WELKOM

Hallo beste bezoeker

Eerst vooral, van harte welkom op deze website. In kader van mijn eindwerk voor het opleidingsonderdeel Online Recruitment, dat gedoceerd wordt door Guido Everaert, startte ik deze website op. Wekelijks zal ik pagina’s toevoegen die elk een bepaald aspect binnen het projectmanagement zullen toelichten. Via deze weg ga ik proberen om, het gegeven van het managen van een project of een evenement, op een laagdrempelige manier uit te leggen. Je hebt dus zeker geen basiskennis nodig. Al is het wel handiger om de terminologieën te begrijpen.

Bovenaan deze website vind je verschillende pagina’s. Zoals ik al eerder zei, is elke pagina toegewijd aan een bepaald onderwerp. Zo bespreek ik: wat een project juist is, waarom bedrijven projectmatig werken, de methodieken of werkwijzen om projecten of evenementen te managen, de kostenposten, verschillende kostenberekeningen en hoe een evenementenkantoor komt aan haar opbrengsten. Daarnaast ga ik ook dieper in op: de fasering van een volledig project, de PRINCE2, de PMBOK, het SMARTI-principe, de ROI, de terugverdientijd, de Deming Circle, de Scrum Sprint Cyclus en de nazorg of evaluatie van een project. Verder heb ik allerhande tips & trics die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken.

Indien er vragen of opmerkingen zijn ontvang ik deze graag via mail. In de FAQ vind je al enkele veelgestelde vragen die ik reeds heb beantwoord. Onderaan vind je mijn contactgegevens. Uiteraard is ook feedback zeker én vast welkom!

 

Elke organisatie gebruikt projectmanagement. Voor de meer bijzondere werkzaamheden installeert men een projectorganisatie die met oplossingen moet komen. Vooral in de evenementensector en de bouw is de samenwerking tussen verschillende leveranciers en of aannemers in de vorm van een projectorganisatie gangbaar. Een projectorganisatie zorgt dus voor het idee tot de uitvoering daarvan.

Maar ook…

Binnen bedrijven en instellingen zijn er projectorganisaties met betrekking tot een grote diversiteit aan organisatieproblemen: zoals strategie, bestuur, investeringsbeslissingen, ICT, HRM, kwaliteit, klantgerichtheid en organisatiecultuur. Alles wat buiten de bestaande routines valt wordt dan een project.Promanagement